A nógrádi tócsniba tejföl és szerecsendió is kerül, így lesz tökéletes állagú a tésztája.
Szaftos húsok mellé nem is kell finomabb köret, mint egy ropogós nógrádi tócsni. A tésztáját tejföl dúsítja, és egy kevés szerecsendió adja neki a plusz csavart. A reszelt krumplival gyorsan dolgozz, mert ha sokáig áll a levegőn, megfeketedik.
Nógrádi tócsni
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg tejföl
- 10 dkg liszt
- 5 krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
- 3 dl olaj a sütéshez
- Előkészítési idő: 20 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és a fokhagymával együtt reszeld egy tálba. A tejfölt keverd el a tojással és a szerecsendióval, sózd, borsozd, és add a krumplihoz. Végül kanalanként adagolj bele annyi lisztet, hogy összeálljon.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A masszából formázz lepényeket, és oldalanként öt perc alatt süsd ki őket. Egyszerre csak annyi tócsnit tegyél az olajba, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült darabokat szedd papírtörlőre, és szárítsd fel róluk a felesleges zsiradékot.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!