ropogós tócsni nógrádi módra: így fűszerezd, hogy a legfinomabb legyen

Ropogós tócsni nógrádi módra: így fűszerezd, hogy a legfinomabb legyen

A nógrádi tócsniba tejföl és szerecsendió is kerül, így lesz tökéletes állagú a tésztája.

Szaftos húsok mellé nem is kell finomabb köret, mint egy ropogós nógrádi tócsni. A tésztáját tejföl dúsítja, és egy kevés szerecsendió adja neki a plusz csavart. A reszelt krumplival gyorsan dolgozz, mert ha sokáig áll a levegőn, megfeketedik.

Nógrádi tócsni

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tejföl
  • 10 dkg liszt
  • 5 krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • 3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és a fokhagymával együtt reszeld egy tálba. A tejfölt keverd el a tojással és a szerecsendióval, sózd, borsozd, és add a krumplihoz. Végül kanalanként adagolj bele annyi lisztet, hogy összeálljon.

Egy serpenyőben hevíts olajat. A masszából formázz lepényeket, és oldalanként öt perc alatt süsd ki őket. Egyszerre csak annyi tócsnit tegyél az olajba, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült darabokat szedd papírtörlőre, és szárítsd fel róluk a felesleges zsiradékot.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version