11.7 C
Budapest

„Sajnos el kell búcsúznunk” – Koós Réka szomorú bejelentése Koós János hagyatékáról

Dátum:

Koós Réka az interneten árulja édesapja vitorlását, most az is kiderült, miért döntött így a színésznő.

Szomorú döntést hozott Koós Réka, ugyanis valóban meghirdette édesapa vitorlását, a Koóstolót az interneten. A színésznő az elmúlt években mindent megtett annak érdekében, hogy a családja tulajdonában maradjon a hajó, ám nemrég elmondta, hogy miért hozta meg a fájó döntést.

– Megszámlálhatatlan emlék fűz a Koóstolóhoz. A fedélzeten nőttünk fel, megannyi nyarat töltöttünk a hajón. Rajongva imádtuk a Balatont, a hajókázást, azt a létformát, amit csak az ismerhet, aki akárcsak egyszer is kifutott már a kikötőből. Gyermekként először csak azt érzékeltük, hogy az édesapánk mennyire szeret hajózni, és mivel mi is ebbe születtünk bele, nem volt kérdés, hogy amikor megérkezett a lányom, Rozi, azonnal tudtam, ő is balatoni lány lesz. Így is lett, kettesben (a párom sokat dolgozik nyáron is) nagyon sokat időztünk a Koóstolón. Pont ezek a pillanatokat fognak nagyon hiányozni. A víz csobogása, ahogy a hajót verik a hullámok, kettesben az ágyban fekve a filmnézés, a csillagok bámulása, a Balaton illata. Ettől most sajnos el kell búcsúznunk – nyilatkozta a Borsnak a színésznő.

Koós Jánosnak élete során három hajója volt, ugyanis már egészen fiatalon a víz szerelmese lett. 2019. március 2-án bekövetkezett halála után a Koóstoló nevű vitorlását lánya, Koós Réka örökölte meg. A színésznő úgy gondolta, hogy ameddig csak tudja, megőrzi a vízijárművet, ám a fenntartási költségek kénytelen eladni.

Koós János rajongott a Balatonért és imádott viccelődni. /Fotó: RAS-Archív Koós János rajongott a Balatonért /Fotó: RAS-Archív

– Távol álljon tőlem, hogy panaszkodjak, egyszerűen az a helyzet, hogy annyira megemelkedtek a fenntartás költségei, hogy ezt már nem tudom vállalni. A Balatonon egy hajót parkoltatni a kikötőben is millió feletti összeg, és ez csak a nyitott parkoló. A Koóstolót fel kellene újítani, sajnos meglátszik rajta az idő, az is mélyen zsebbe nyúlós projekt. Én egy évben egyszer, maximum két hetet töltök lent, nem éri meg megtartani még akkor sem, ha közben tudom, hogy a gyerekkorom és az édesapámmal kapcsolatos emlékek tépődnek ki a lelkemből a búcsúval – tette hozzá Koós Réka.

Fotó: Zsolnai Péter

Forrás: Blikk / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Hír megosztása

Most népszerű

Hasonló hírek
Related

Háború óta először beszél Ukrajna és Kína.

Összefoglaló: ukrajnai elnök és a kínai elnök az orosz-ukrán konfliktusról...

Kínos pillanatok: Megalázták Fodor Zsókát az RTL Klub stúdiójában

A színésznő próbálta humorosan kezelni a helyzetet. Kellemetlen pillanatoknak lehettek...

Meghalt a szigetszentmiklósi akkumulátorgyárban történt tűz egyik sérültje

Március 14-én tűz keletkezett a szigetszentmiklósi, akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó üzemben. A...

„Egyetlen tonna ukrán gabona sem fog Lengyelországban maradni” – itt a megállapodás

Lengyelország és Ukrajna megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról...