Ha a savanyú káposztát darált hússal egybesütve készíted, mindenki megnyalja majd a tíz ujját utána.
A darált húsos savanyú káposzta abban különbözik egy jóféle klasszikus rakott káposztától, hogy a hús paradicsomos lében puhul, rizs viszont nem kerül az ételbe. Így, üres szénhidrátok nélkül kevésbé hizlal, viszont ugyanolyan finom, laktató. Használhatsz hozzá csirkéből vagy pulykából készült darált húst is.
Darált húsos savanyú káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg savanyú káposzta
- 40 dkg darált hús
- 2 kis hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kis doboz sűrítettparadicsom-konzerv
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
- tejföl a tálaláshoz
- Előkészítési idő: 25 perc
- Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A savanyú káposztát csepegtesd le. Az egyik hagymát vágd apróra, olajon futtasd meg, majd adj hozzá egy teáskanál pirospaprikát és a káposztát. Sózd, borsozd, és kis lángon, fedővel letakarva párold puhára 15 perc alatt. Néha keverj rajta egyet.
Közben a másik hagymát is dinszteld meg olajon. Dobd rá a darált húst, pirítsd fehéredésig, majd fűszerezd sóval, borssal és Cayenne-borssal. Kanalazd rá a paradicsompürét, öntsd fel annyi vízzel, hogy jó szószos legyen, és forrald össze.
A megpárolt savanyú káposztát egyengesd el egy tepsiben. Add hozzá a darált húsos ragut, forgasd össze, szórd meg aprított petrezselyemmel, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 45 percre. Tálald ízlés szerint tejföllel.
Fotó: Kercsó Dorottya
Forrás: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!