sertéspörkölt sörben főzve, sűrű szafttal: az illata és az íze is mennyei

Sertéspörkölt sörben főzve, sűrű szafttal: az illata és az íze is mennyei

Még finomabb lesz a sertéspörkölt, ha sörös szaftban főzöd ki.

Dobd fel a megszokott sertéspörköltet sörrel! A barna változat íze karakteresebb, mint a világosé, így az ízlésedtől függ, melyiket használod. Krumplival, tésztával vagy friss kenyérrel tálalva fejedelmi ebéd válhat belőle.

Sörös sertéspörkölt

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg sertéscomb
  • 3 dl sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel, forgasd össze sóval és borssal, és tedd félre.

Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, majd fonnyaszd meg rajta az apróra vágott hagymát. Amikor már puha, add hozzá a húst, és piríts rá kérget. Húzd le a tűzről, hintsd meg pirospaprikával, nyomd rá a fokhagymagerezdeket, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, és öntsd fel annyi sörrel, amennyi ellepi. Fűszerezd tárkonnyal, Cayenne-borssal, köménymaggal és ízlés szerint még egy kevés sóval és borssal. Lefedve gyöngyöztesd kis lángon bő egy órát, amíg a hús teljesen megpuhul. Az elfőtt levet vízzel vagy sörrel pótold.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!