A fehérborban sült csirkecombbal kevés a munka, a végeredménytől pedig garantáltan megnyalod mind a tíz ujjad.
Ha fehérborban sütöd ki a csirkecombot, kevés munkával tehetsz le nagyon finom vacsorát az asztalra. A sült csirkecombnak a lelke a fűszervaj, amit kedved szerint ízesíthetsz különböző zöldfűszerekkel. A csirkecombot kirántani is érdemes: olvasd el, mi a titka a tökéletesen átsült húsnak.
Fehérboros szaftban sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg puha vaj
- 8 csirke felsőcomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 citrom
- só
- bors
- 2 szál friss kakukkfű
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
- Pihentetési idő: 1-2 óra
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be őket a hűtőbe egy-két órára pihenni. A vajat vedd ki hamarabb a hűtőszekrényből, hogy puha, formázható állaga legyen. Nyomj bele két fokhagymagerezdet, add hozzá a rozmaringot, a kakukkfüvet, ízesítsd sóval és borssal.
Kenj ki egy tepsit ugyanezzel a vajjal, a maradékot pedig oszd el a combok felszínén és a bőrük alatt. Helyezd el őket egymás mellett a kikent tepsiben. Öntsd fel borral, tegyél mellé felkarikázott citromot és a másik két fokhagymagerezdet egészben hagyva, illetve néhány szál friss kakukkfüvet, takard le alufóliával és helyezd 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további 10-15 percig, amíg a bőre megpirul. A fűszeres vaj és a bor együtt fantasztikus ízű szaftot eredményez.
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!