sütőben sült édeskrumpli fokhagymásan: így marad tényleg ropogós

Sütőben sült édeskrumpli fokhagymásan: így marad tényleg ropogós

Az édeskrumplit a sima burgonyához hasonlóan kisütheted sütőben, így isteni köretet varázsolhatsz az asztalra.

Ha sütőben sütöd ki az édeskrumplit, kevés olaj is elég lesz hozzá, hogy ropogósra piruljon. Az állaga akkor lesz tökéletes, ha a roppanós kéreg alatt lágyan bújik meg a belseje. Jól megy hozzá a fokhagyma, amit ehhez az ételhez por formájában érdemes használni.

Sütőben sült édeskrumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 édeskrumpli
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

Az édeskrumplit hámozd meg, és vágd cikkekre. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Nagy, lapos tepsit használj, hogy a darabok ne egymáson feküdjenek. Szórd meg fokhagymaporral, sóval, reszelj rá borsot, majd forgasd össze olívaolajjal. Told a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg a krumplik ropogósra sülnek. Félidőben egyszer keverd meg őket.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version