sütőben sült, ropogós kókuszos golyócskák: a kérge roppan, belül édes és puha

Sütőben sült, ropogós kókuszos golyócskák: a kérge roppan, belül édes és puha

Ezek a kókuszos golyócskák roppanósra sülnek a sütőben, belül viszont vajpuhák lesznek.

A sütőben sült kókuszos golyók egyszerűen elkészülnek, és mindössze három hozzávalóból állnak. Csak gyúrd őket össze, és mehetnek is a tepsibe. Kókuszgolyót sokféle módon készíthetsz, a cukormentes változat reszelt almával készül, a klasszikus kókuszos kockát pedig lehetetlen megunni.

Sütőben sült kókuszgolyó

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 40 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 tojás

Elkészítés:

A kókuszreszeléket és a cukrot öntsd egy tálba. Üsd hozzá egyenként a tojásokat, keverd jól össze, majd gyúrj belőle sima, egyenletes masszát.

Egy nagy sütőlemezt bélelj ki papírral. A masszából formálj diónyi golyókat, és sorakoztasd fel őket egymás mellett a tepsiben. Told be egy 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a külsejük roppanósra pirul, belül pedig ragacsos marad.

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version