szaftos, kiadós toroskáposzta: akár le is fagyaszthatod a maradékot

Szaftos, kiadós toroskáposzta: akár le is fagyaszthatod a maradékot

A toroskáposztából nem lehet kis adagot készíteni, de nem is érdemes, hiszen másnap még finomabb, mint frissen.

A toroskáposzta a székelykáposztához hasonló étel, de nem pirospaprikás, pörköltes alapból készül, hanem a bors és a fokhagyma adja meg a karakterét. Érdemes hozzá zsírosabb húsrészeket választani. Kevés fűszer kell hozzá, de azokkal ne spórolj!

Toroskáposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál bors
  • 1.5 evőkanál zsír
  • 1 nagy hagyma
  • 1 teáskanál

Elkészítés:

A húst kockázd fel. A hagymát vágd apróra, és olvasztott zsíron fonnyaszd üvegesre. Dobd rá a felkockázott húst, sózd, borsozd, add hozzá a felaprított fokhagymát. Először nagy lángon piríts rá kérget, majd vedd a hőt kicsire, és lefedve nagyjából fél óra alatt párold puhára. Általában elég levet ereszt, nem kell még plusz vizet önteni rá. Így sokkal finomabb is lesz.

Közben a káposztát szűrd le, ha túl savanyúnak találod, mosd át. Add a puha húshoz, és negyedóra alatt párold össze az egészet.

Tálald tejföllel, friss kenyérrel.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version