A sajtos-paradicsomos sült csirkemellel nem sok munka van, mégis szinte mindenki szereti.
Készítsd el a csirkemellet sajttal és paradicsommal együtt sütve! Hogy milyen sajtot választasz hozzá, rajtad múlik: ha szereted a karakteresebb ízeket, válassz cheddart, ha inkább az a szempont, hogy kalóriaszegény legyen, a sovány mozzarella az ideális megoldás.
Sajtos-paradicsomos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 paradicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 kávéskanál oregánó
- 2 kávéskanál kakukkfű
- só
- bors
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 35 perc
- Pihentetési idő: 1 óra
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és sózd be. Az olajat keverd el egy-egy kávéskanál oregánóval, kakukkfűvel és borssal. Kend meg ezzel a csirkeszeleteket, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.
A pácolási idő leteltével a csirkemelleket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A paradicsomot karikázd fel, és oszd el őket a hússzeletek tetején. Szórd meg ezeket is egy kevés oregánóval és kakukkfűvel, reszelj rá borsot is, és fedd be reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd meg 5-10 perc alatt a sajtot.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!