Tejszínes szószban sülve is ellenállhatatlanul finom egytálétel a lasagne.
Nem csak paradicsomos szósszal készülhet a lasagne: tejszínes, sajtkrémes raguval, sok-sok darált hússal együtt sütve is mindenkinek ízleni fog. Hogy még karakteresebb legyen az íze, bacont is piríts a darált húshoz!
Tejszínes lasagne
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg darált hús
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 10 dkg reszelt sajt
- 9 lasagnelap
- 3 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 hagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
- Előkészítési idő: 25 perc
- Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben csíkozd fel a bacont. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy perc múlva a bacont is, és pirítsd ropogósra. Amikor megsült, add hozzá a darált húst is. Sózd, borsozd, fűszerezd bazsalikommal és oregánóval, és kevergetve pirítsd fehéredésig. A megsült húshoz add hozzá a krémsajtot, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.
Egy tepsi alját béleld ki lasagnelapokkal. Kanalazd rá a darált húsos ragu felét, szórd meg kevés reszelt sajttal, majd így folytasd a rétegzést. A tetején mártás legyen, amelyet még bőven szórj meg reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra sütés után vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 10-15 percig, amíg a sajt a tetején ropogós lesz.
A lasagne ezerféle módon készíthető el: sütőtökkel együtt hamisítatlan őszi-téli fogás.
Fotó: Kercsó Dorottya
Forrás: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!