szaftos, vegán fasírt, amiből nem hiányzik a hús: így készítve az emésztésnek is jót tesz

Szaftos, vegán fasírt, amiből nem hiányzik a hús: így készítve az emésztésnek is jót tesz

A ropogós vegán fasírtba sárgarépa és cukkini kerül, az egészet pedig zabpehelyliszt tartja össze.

Ez a szaftos, ropogós fasírt nem csupán egészséges, de teljesen vegán is, ugyanis tojás sem kerül bele. Tartalmaz sokféle fűszert, az egészet pedig zabpehelyliszt fogja össze, ami az emésztésre is kedvező hatást gyakorol.

Vegán fasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 2 sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • bors
  • 15 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A répát és a cukkinit reszeld le, sózd meg, hagyd állni tíz percig, utána nyomkodd ki belőlük a nedvességet, és tedd őket egy tálba. Add hozzájuk a fűszereket, az olívaolajat, a mustárt, majd kanalanként annyi lisztet, hogy jól formázható, nem túl ragacsos masszát kapj.

A keverékből formálj korongokat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában, és olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. A kész fasírtokról papírtörlőn szárítsd fel a felesleges zsiradékot.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version