A ropogós vegán fasírtba sárgarépa és cukkini kerül, az egészet pedig zabpehelyliszt tartja össze.
Ez a szaftos, ropogós fasírt nem csupán egészséges, de teljesen vegán is, ugyanis tojás sem kerül bele. Tartalmaz sokféle fűszert, az egészet pedig zabpehelyliszt fogja össze, ami az emésztésre is kedvező hatást gyakorol.
Vegán fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 2 sárgarépa
- 1 cukkini
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál currypor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- só
- bors
- 15 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
A répát és a cukkinit reszeld le, sózd meg, hagyd állni tíz percig, utána nyomkodd ki belőlük a nedvességet, és tedd őket egy tálba. Add hozzájuk a fűszereket, az olívaolajat, a mustárt, majd kanalanként annyi lisztet, hogy jól formázható, nem túl ragacsos masszát kapj.
A keverékből formálj korongokat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában, és olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. A kész fasírtokról papírtörlőn szárítsd fel a felesleges zsiradékot.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!