színes tésztasaláta sok zöldséggel és joghurtos öntettel: minél tovább áll, annál finomabb

Színes tésztasaláta sok zöldséggel és joghurtos öntettel: minél tovább áll, annál finomabb

A színes orsótésztából készült, sok zöldséggel dúsított tésztasaláta jól behűtve az egyik legfinomabb hidegtálas csemege.

Akár vendégvárónak, akár egy gyors otthoni vacsora gyanánt készíted, a színes tésztasaláta egyszerre gyönyörű és nagyon finom. Készíts belőle dupla adagot, hogy másnap ebédre is jusson, hiszen ha áll egy kicsit, az csak jót tesz neki.

Tésztasaláta joghurtos öntettel

Hozzávalók

A salátához

  • 40 dkg színes orsótészta
  • 10 koktélparadicsom
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 kis lila hagyma
  • 0.5 kígyóuborka
  • 0.5 brokkoli

A joghurtos öntethez

  • 2.5 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál ecet vagy citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál menta
  • 0.25 mokkáskanál
  • 0.25 mokkáskanál cukor

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. A brokkolit szedd rózsáira, folyó víz alatt mosd meg, és kevés sós vízben tíz perc alatt párod puhára. A többi zöldséget – a koktélparadicsomot, a kaliforniai paprikát és az uborkát – szintén mosd meg, és vágd apróra. A hagymát hámozd meg és cikkezd fel. Tedd a tésztát egy tálba, és keverd el a zöldségekkel és a hagymával.
A joghurtos öntethez egy evőkanál ecetben vagy citromlében keverj oldódásig negyed mokkáskanál sót és ugyanennyi kristálycukrot. Kanalazd hozzá a joghurtot, önts bele az olívaolajat, és ízesítsd szárított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és mentával. Keverd a zöldséges tésztához, és tálalásig lefedve tartsd a hűtőben.

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version