Karfiolból, kelbimbóból és répából isteni finom és vitamindús téli zöldséglevest dobhatsz össze.
Télen is ehetsz fantasztikus zöldséglevest. Karfiollal, kelbimbóval, répával és krumplival sűrű, laktató és nagyon egészséges lesz. Ha tartasz otthon zöldségalaplevet a mélyhűtőben, még jobban ki fognak jönni az ízei.
Téli zöldségleves karfiollal, kelbimbóval
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg kelbimbó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 hagyma
- 1 nagy krumpli
- 1 l alaplé
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 fej karfiol
- 0.5 kis zellergumó
- só
- bors
- olaj
- Előkészítési idő: 20 perc
- Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a répákat és a zellert tisztítsd meg, karikázd fel, a fokhagymagerezdeket pucold meg, és vágd apróra. A karfiolrózsákat folyóvíz alatt alaposan mosd meg, a nagyobb darabokat vágd félbe. Egy lábosban hevíts olajat, dobd rá a zöldségeket és a fokhagymát, kevergetve pirítsd őket néhány percig, majd öntsd fel alaplével. Sózd, borsozd, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és így gyöngyöztesd. A krumplit közben hámozd meg, kockázd fel, a kelbimbókat mosd meg, ha túl nagyok, vágd őket félbe, és add a leveshez. Főzd nagyjából fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul. A főzés végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!