tepsiben sült kelbimbó sok tejföllel és sajttal: hús nélkül jóllaksz tőle

Tepsiben sült kelbimbó sok tejföllel és sajttal: hús nélkül jóllaksz tőle

A krémes, tepsis kelbimbó hús nélkül is teljes értékű fogás.

A tepsis kelbimbó sok-sok sajttal és tejföllel tökéletes választás arra az esetre, ha ma nem kívánod a húsos fogásokat, de mégis jól szeretnél lakni. A kelbimbót azok is szeretni szokták, akik a kelkáposztáért nincsenek oda, mert hasonló, de kevésbé erőteljes az íze. Figyelj oda arra, hogy ne főzd túl.

Tepsis kelbimbó

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kelbimbó
  • 45 dkg tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat folyó víz alatt alaposan mosd meg. A nagyobb darabokat vágd félbe, a kicsiket hagyd egészben.

Egy tepsi alját kend ki olajjal, és szórd meg zsemlemorzsával. Egyengesd el benne a kelbimbókat, majd szórd meg őket sóval és borssal.

A tejfölt keverd el a tojással és a reszelt sajt felével. Forgasd össze a tepsiben várakozó kelbimbóval, és locsold meg egy kevés olajjal. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 20 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd egy rövid ideig, hogy a sajt a tetején roppanósra piruljon.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!