trükkös túrós süti túró nélkül: isteni finom és sosem mondanád meg, miből van

Trükkös túrós süti túró nélkül: isteni finom és sosem mondanád meg, miből van

Igazi különlegesség ez a könnyű süti, amivel nem lehet betelni. Aki megkóstolja, biztos lesz benne, hogy túróval készült, pedig ez a hamis túrós egészen más összetevőtől lesz finom és krémes…

Mindenki ismeri ezt a klasszikus sütit, ami a családi ünnepek, lakodalmak elmaradhatatlan édessége volt. Az eredetileg túróval készült sütemény teteje ropogós, a közepe krémes és lágy, és akár túró nélkül is elkészítheted, hiszen ez a hamis túrós majdnem teljesen olyan, mint az eredeti. Sőt: vannak, akik szerint még finomabb is! Érdemes elkészíteni, hiszen mennyei íze van, ebből biztosan nem marad másnapra. Mutatjuk a receptet!

Hamis túrós sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 csapott ek cukor
  • 5 dl tej
  • 40 dkg tejföl
  • 5 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  • Morzsold el a margarint a sütőporral és a liszttel, add hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a sót. Alaposan dolgozd össze, majd oszd el 2/3 – 1/3 részre.
  • Nyomkodd egy tepsibe a nagyobb adag tésztát, majd készítsd el a krémet.
  • Keverd csomómentesre a pudingot a cukorral és a tejjel, főzd sűrűre, és még forrón keverd hozzá a tejfölt. Tedd bele a reszelt citromhéjat is.
  • Verj kemény habot a fehérjéből, és óvatosan forgasd a krémhez.
  • Öntsd a krémet a tésztára, majd reszeld a tetejére a kisebb adag tésztát, vagy vékonyra kinyújtva fedd be vele.
  • 180 fokon, előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Fotó: mindmegette.hu

Forrás: Ripost / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version