frisshireink logo
paris,,france, ,july,13,,2017,:,the,president,of

Trump NewYork-ba utazik vádak miatt

Összefoglalás:

Az FBI hivatalosan is vádat emelt Donald Trum ellen adócsalás miatt. Az ügy máris egyre súlyosabbá válik, hiszen Trump ellen számos más vád is ismeretes, mint például az az ügy, amely a Stormy Daniels nevű nővel kapcsolatos. Az amerikai közvélemény megosztott a történésekkel kapcsolatban, hiszen sokan azt gondolják, hogy Trump áldozat a politikai játszmákban, mások viszont azt állítják, hogy végre el kell számolnia a korrupcióval és az adócsalással.

Teljes:

Az egykori amerikai elnök, Donald Trump neve ismét a hírekben szerepel, miután az FBI hivatalosan is vádat emelt ellene az adócsalás miatt. Trumpot és a vállalatát, a Trump Organization-t is vádolják ellenőrizetlen kiadásokkal, amelyeket a vádhatóság szerint adóelkerülésre használtak. Az egyik szóvivő szerint Trump „erőteljesen vitatja az állításokat”.

 

Az ügy érdekessége, hogy az adócsalás vádját már korábban is felhozták Trump ellen, azonban az ügy mégsem jutott el a vádemelésig. Most azonban úgy tűnik, hogy az ügyészek új bizonyítékokat gyűjtöttek, amelyek alapján most már hivatalosan is vádat lehet emelni Trump ellen.

 

Ezen kívül Trumpot a Stormy Daniels ügy is üldözi, aki állítása szerint kapcsolatot folytatott az egykori elnökkel, majd fizetést kapott a hallgatásáért. Az ügy miatt Trump szerződést bontott Michael Cohen ügyvéddel, aki a kifizetést lebonyolította.

 

Az esetek egyre inkább súlyosbodnak, Trump elleni vádak gyűlnek és a vádhatóság újabb bizonyítékokkal rendelkezik az adóügyi csalásokról és a korrupt ügyletekről. A demokrata párti politikusok már évek óta vádolják Trumpot a korrupcióval és az adócsalással, most azonban úgy tűnik, hogy az ügynek vád alá kell kerülnie.

 

A Trump-ellenes tüntetések egyre gyakoribbak az Egyesült Államokban, ahol az emberek megdöbbenve figyelik az eseményeket. Sokan azt mondják, hogy Trump túl sokat kockáztatott az elnökségi időszaka alatt, és most el kell viselnie a következményeket.

 

Azonban vannak olyanok is, akik azt gondolják, hogy Trump „áldozati bárány” a politikai játszmákban, és az amerikaiak megint csak olyan politikai cirkuszt látnak, amely semmit sem javít a jelenlegi helyzeten.

 

Miközben az ügyészek dolgoznak, Trump hivatalosan is megnevezte az Egyesült Államok következő elnökjelöltjét, aki kétségtelenül egy nehezebb helyzetben lesz, ha Trump ügyei továbbra is folytatódni fognak. Az amerikai politikai élet egyelőre bizonytalan, és a jövőben valószínűleg még további vádaskodásokkal és politikai vitákkal kell számolni.

Híreink