vegetáriánus lasagne egyszerűen: hús helyett gomba a töltelék

Vegetáriánus lasagne egyszerűen: hús helyett gomba a töltelék

A lasagnét vegetáriánus változatban, krémes, gombás töltelékkel is elkészítheted.

A vegetáriánus lasagne tölteléke puhára párolt, fűszeres gomba, a lapokat pedig paradicsomszósz helyett sűrű besamelmártás fogja össze. Az így készült fogás annyira finom, hogy a húsimádók is örömmel fogják belapátolni.

Vegetáriánus gombás lasagne

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 30 dkg lasagne lap
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis hagyma
  • bors
  • olívaolaj

A besamelhez

  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

A gombát és a hagymát szeleteld fel. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, párold rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, együtt pirítsd egy percig, majd dobd rá a gombaszeleteket. Sózd, borsozd, és lefedve párold puhára nagyjából 20 perc alatt.

Közben készítsd el a besamelt. A vajat egy kis lábosban olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, majd fokozatosan, folyamatosan kevergetve a tejet. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és kézi habverővel kevergesd, amíg besűrűsödik. Nagyjából négy evőkanálnyit tegyél belőle félre, a többit keverd össze a gombával.

A sajtot reszeld le.

Egy tepsi alját kend le a félretett besamel felével, és rakd ki lasagnelapokkal. Ossz el rajta egy adag gombás szószt, erre újra lapok, majd újra szósz következik. A tetején lévő lapokat kend meg a maradék besamellel, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson rajta.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version