villámgyors zöldséges paradicsomos spagetti: amíg a tészta kifő, a szósz is elkészül

Villámgyors zöldséges-paradicsomos spagetti: amíg a tészta kifő, a szósz is elkészül

A zöldséges-paradicsomos spagetti igazi villámvacsora: amíg a tészta kifő, a mártás is pont elkészül.

A zöldséges-paradicsomos spagettit könnyen összedobhatod akár egy hétköznap este is, ugyanis alig van vele munka. Olyan zöldségeket tegyél bele, amilyeneket szeretsz: jól megy hozzá a padlizsán, a cukkini és a kaliforniai paprika.

Gyors zöldséges-paradicsomos spagetti

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg spagetti
  • 4 szem aszalt paradicsom
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom (7 g)
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 0.5 padlizsán
  • bors
  • olívaolaj
  • késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A tészta vizét tedd fel forrni.

Közben készítsd elő a zöldségeket: a kaliforniai paprikát, a cukkinit és a padlizsánt mosd meg és szeleteld fel. Meghámozni nem kell őket. Egy serpenyőben hevíts olajat, dob rá a zöldségeket, sózd, borsozd, ha szereted az erőset, szórd meg őket chilivel, és lefedve kezdd el párolni őket. Add hozzá a felkockázott aszalt paradicsomot is.

Amikor a főzővíz felforrt, tegyél bele sót, olajat, dobd bele a tésztát, és főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le.

A megpuhult zöldségekhez keverd hozzá a sűrített paradicsomot. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval és kakukkfűvel, és adagolj hozzá annyi vizet, hogy jó szószos állagot kapjon. Ehhez használhatsz néhány kanállal a tészta főzővizéből is. Rotyogtasd öt-tíz percig, hogy az ízei összeérjenek, majd forgasd össze a kifőtt tésztával.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!