Az egylábasos paradicsomos-csirkés tészta különlegessége, hogy a tészta nem külön vízben, hanem a szaftban fő puhára.
Az egylábasos paradicsomos-csirkés tészta azért annyira finom, mert a tészta a szaftban fő, így teljesen átveszi annak fűszeres ízét. Ha szereted a csípőset, mindenképpen tegyél hozzá chilit is. Néhány kanál mascarpone csak még selymesebbé teszi az ínycsiklandó mártást.
Egylábasos paradicsomos-csirkés tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg száraztészta
- 10 dkg reszelt sajt
- 7 dkg sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 evőkanál mascarpone
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
- késhegynyi chili
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és tedd félre, amíg a többi hozzávalót előkészíted.
A hagymát kockázd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a befűszerezett csirkemellkockákat. Néhány perc alatt süsd őket fehéredésig, ezután tedd a serpenyőbe a sűrített paradicsomot és a felaprított fokhagymagerezdeket. Tedd bele a száraztésztát, öntsd fel egy liter vízzel, keverd hozzá a zöldfűszereket, még egy kevés sót és borsot, ízlés szerint chilit, és lefedve főzd össze nagyjából tíz perc alatt. Amikor a tészta és a csirke is teljesen megpuhult, keverd a szószhoz a mascarponét, és forrald össze.
Tálald reszelt sajttal.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!