12.4 C
Budapest

Filléres kukoricalepény petrezselyemmel: gluténmentes és isteni

Dátum:

A kukoricalepény olcsó, nagyon finom, és alapból gluténmentes.

Ha valami olcsó köretre vágysz húsok mellé, a kukoricalepény az egyik legjobb választás. Mivel eredeti formájában is kukoricalisztből készül, gluténmentes. Akár önmagában, tejföllel vagy mártogatóssal is teljes értékű fogás.

Kukoricalepény

Hozzávalók

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 1.5 dl tej
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 lila hagyma
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 0.5 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricakonzervet szűrőben csepegtesd le, a szemeket öntsd egy tálba. Add hozzá a sütőporral elkevert kukoricalisztet, a tejet, a felaprított lila hagymát és petrezselymet, a tojást, a sót és a borsot. Keverd jól össze, hogy egynemű masszát kapj.

Egy serpenyőben hevíts olajat. A kukoricás masszából evőkanállal helyezz halmokat a forró olajba, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg a lepényeket.

Jó étvágyat!

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Hír megosztása

Most népszerű

Hasonló hírek
Related

Háború óta először beszél Ukrajna és Kína.

Összefoglaló: ukrajnai elnök és a kínai elnök az orosz-ukrán konfliktusról...

Kínos pillanatok: Megalázták Fodor Zsókát az RTL Klub stúdiójában

A színésznő próbálta humorosan kezelni a helyzetet. Kellemetlen pillanatoknak lehettek...

Meghalt a szigetszentmiklósi akkumulátorgyárban történt tűz egyik sérültje

Március 14-én tűz keletkezett a szigetszentmiklósi, akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó üzemben. A...

„Egyetlen tonna ukrán gabona sem fog Lengyelországban maradni” – itt a megállapodás

Lengyelország és Ukrajna megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról...