fűszeres sertéscomb vele sült zöldségekkel: krumpli, paprika és lila hagyma is pirul mellette

Fűszeres sertéscomb vele sült zöldségekkel: krumpli, paprika és lila hagyma is pirul mellette

Pirítsd együtt a sertéscombot zöldségekkel, így fantasztikus, szaftos és fűszeres egytálételt varázsolhatsz az asztalra.

Ha a kockákra vágott sertéscombot egy tepsiben sütöd színes zöldségekkel, a köretre sem kell hogy gondod legyen. Hogy mit teszel a tepsibe, csak rajtad múlik: jól megy hozzá a krumpli, a paprika, a paradicsom és a lila hagyma, de bármi mást is melléjük dobhatsz, amit épp találsz a hűtőben.

Zöldségekkel sült sertéscomb

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 60 dkg sertéscomb
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors

A zöldségekhez

  • 25 dkg paradicsom
  • 4 krumpli
  • 2 paprika
  • 2 lila hagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel, a hártyáit távolítsd el egy éles késsel, és sózd be. Egy kisebb tálban keverd el az olajat a fokhagymaporral, a füstölt paprikával és a borssal. Forgasd meg a húskockákat ebben a pácban, és lefedve pihentesd őket a hűtőben egy órát.

Közben a zöldségeket, a krumplit és a hagymát tisztítsd meg, és szeleteld fel. Oszd el őket egy tepsiben. Szórd meg a tetejüket rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal.

A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy száraz serpenyőt, és nagy lángon két-három perc alatt piríts kérget a húsdarabokra, majd forgasd őket össze a tepsiben várakozó zöldségekkel. Locsold le a visszamaradt páclével, majd takard le alufóliával, és 200 fokon egy és egynegyed óra alatt süsd őket össze.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!