A gombás-paradicsomos sós csigát leveles tésztából pillanatok alatt összeállíthatod. Ha fagyasztott tésztát használsz, felhasználás előtt egy nappal vedd ki a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten olvaszd ki. Ha van kedved, akár házilag is elkészítheted a leveles tésztát.
Gombás-paradicsomos sós csiga
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gomba
- 7 dkg sűrített paradicsom (1 kis doboz)
- 1 csomag leveles tészta
- 1 kis hagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
- Előkészítési idő: 40 perc
- Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
A felaprított hagymát olajon párold üvegesre. Közben szeleteld fel a gombát, és add a puha hagymához. Sózd, borsozd, és lefedve párold puhára nagyjából tíz perc alatt. Ekkor kanalazd rá a sűrített paradicsomot. Ha szükséges, öntsd fel kevés vízzel, szórd meg zöldfűszerekkel, és rotyogtasd további tíz percig.
A leveles tésztát terítsd ki, ha fagyasztott típust használsz, nyújtsd is ki. Kend el rajta a gombás-paradicsomos krémet, tekerd fel, és vágj belőle csigákat. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokon nagyjából negyedóra alatt süsd őket pirosra.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!