Önts ecetet a hajadra, eszméletlen lesz a hatás

A tavaszi megújulás jegyében nem maradhat ki a következő praktika. Vedd elő az ecetet és ragyogjon a hajad a napsütésben!

Ragyogó, egészséges hajat szeretnél? A tavasz a lehető legjobb időzítés, hogy csillogóvá, élettelivé varázsold tincseidet.

Nagyi már tudta korábban mi a legjobb megoldás. Leggyakrabban ecetes vizet használt hajöblítőnek. Tudta, hogy az ecet hatékonyan tisztít és fertőtlenít, jó a fejbőrnek, hidratáltabb, fényesebb és selymesebb a haj tőle. Ráadásul meggátolja a korai zsírosodást, és eltávolítja a hajápolók, zselék ,lakkok okozta ragacsos lerakódásokat is.

Homemade,Raspberry,Vinegar,And,Fresh,Raspberries.,Flat,Lay,For,Your
Fotó: Gulsina / shutterstock

Az almaecet és más gyümölcsecetek – mint például málna, vagy csipkebogyó – táplálják a hajadat, hiszen tele vannak A-,B-,C-,és E-vitaminnal. Ha a hajvasalás vagy hajfestés miatt erős igénybevételnek vannak kitéve tincseid, akkor hívd segítségül az ecet hatóerejét. Ha rendszeresen használod ezt a praktikát, az erős hajhullást is megelőzheted.

Így kezeld a hajad

1 dl langyos vizet keverj össze 2 kupaknyi  alma- vagy málnaecettel, esetleg csipkebogyó ecettel. Facsarj bele egy kis citromlevet, majd hajmosás előtt ezzel az eleggyel öblítsd le jó alaposan a hajadat. Masszírozd jól át a fejbőrödet az ecetes vízzel. A citrom jól feloldja a fejbőrön és hajtőben leragadt zsiradékot, az antioxidánsban gazdag gyümölcsecet pedig táplálja a hajvégeket és az egész hajat. 2 l langyos vízhez adj hozzá még egy keveset az ecetből és öblítsd át vele a hajad, utána jöhet a tiszta víz és kész is a hatékony kezelés.

Pár alkalom után érezni fogod a különbséget, puhábbak, fényesebbek lesznek a tincseid. Dúsabbnak, erősebbnek fogod érezni a korábban töredezett hajadat. Érdemes nyáron is használnod ezt a praktikát, hiszen akkor még erősebb hatásoknak van kitéve a hajad.

Fotó: StoryTime Studio / shutterstock

Forrás: Ripost / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

%d bloggers like this: