frisshireink logo
példátlan katonai művelet kezdődik svédországban – videó

Példátlan katonai művelet kezdődik Svédországban – videó

Rádióüzenetben még azonnali mozgósítást is elrendelnek.

Körülbelül 26 ezer résztvevővel kezdődik meg hétfőn Svédországban az Aurora 23 nevű hadgyakorlat, mely az elmúlt 25 évben a monarchia legnagyobb katonai eseménye.

A résztvevő országok listája meglehetősen hosszú, rajta van az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Finnország, Lengyelország, Norvégia, Észtország, Lettország, Litvánia, Ukrajna, Dánia, Ausztria, Németország és Franciaország.

A tervek szerint április 17. és május 11. között zajló hadgyakorlat célja, hogy Stockholm katonai partnereivel együtt fokozza a biztonságot és megerősítse a skandináv ország műveleti képességeit – írja a magyarnemzet.hu.

A gyakorlatok során a svéd fegyveres erők gyakorlótereit és lőtereit fogják használni, de magánterületekre is kiterjednek majd. A svéd haderő közleményében arra is felhívták a figyelmet, hogy az utakon gyakrabban lehet majd látni katonai járműveket, valamint a fegyveres erők tagjait – teszi hozzá a lap.

Április 24. és május 11. között légi gyakorlatokra is sor kerül, melyeken harci repülőgépek és helikopterek is részt vesznek.

A hadgyakorlat részeként az említetteken felül rádióüzenetben rendelnek el azonnali mozgósítást. A gyakorlat során sugárzott üzenetben arra szólítják fel a lakosságot, hogy akik korábban kaptak behívólevelet, az abban szereplő utasítások szerint járjanak el.

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Karl Melander
Forrás: Infostart.hu / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Híreink