A mennyei gesztenyés kifli tésztája akkor lesz a legfinomabb, ha vaj vagy margarin helyett zsírral gyúrod össze.
Gesztenyés kiflik
Hozzávalók 16 darabhoz
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 3 tojás
- 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma)
A tetejére
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
- Előkészítési idő: 30 perc
- Elkészítési idő: 15 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
Elkészítés:
A lisztből, a tojásból, a tejfölből és nyolc deka zsírból gyúrj sima tésztát. Oszd két részre, nyújtsd ki, kend meg mindkét rész felületét a maradék zsírral, majd tekerd fel őket, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben két órát.
A kiolvasztott gesztenyemasszát közben keverd el a porcukorral és a rummal vagy rumaromával.
A hűtőből kivett, felcsavart tésztákat nyújtsd ki kör alakúra, vágj belőlük nyolc cikket, mindegyiknek a közepébe tegyél egy darab tölteléket, és tekerd fel. Helyezd el a kifliket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, kend le a tetejüket tojássárgával, és 200 fokon 15 perc alatt süsd aranyszínűre őket. Amikor készen vannak, hempergesd meg őket vaníliás cukorral elkevert porcukorban.
Fotó: Kercsó Dorottya
Forrás: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!