sütőben sült rántott csirkeszárnyak: ha így készíted, a gyomrot sem terheli meg

Sütőben sült rántott csirkeszárnyak: ha így készíted, a gyomrot sem terheli meg

Ha sütőben sütöd ki a rántott csirkeszárnyat, nem fogja magát teleszívni olajjal, de így is finom ropogós lesz.

Érdemes a rántott csirkeszárnyakat nem bő olajban, hanem sütőben sütni. A panír így is ropogós lesz rajta, ugyanakkor nem terheli meg a gyomrot, és szellőztetni is kevesebbet kell majd utána. A csirkeszárnyakhoz még evőeszközre sem lesz szükséged: nyugodtan vedd a kezedbe, és úgy falatozd őket.

Rántott csirkeszárnyak sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 csirkeszárny
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat vágd ketté, és sózd meg. Egy tálba önts lisztet, ezt keverd el borssal. Egy másik tálban verd fel villával a tojást, egy harmadikba pedig önts zsemlemorzsát. A csirkeszárnyakat a szokásos módon forgasd meg először lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket vékonyan kevés olajjal, és told a tepsit 180 fokos sütőbe 40-45 percre, amíg a panír aranyszínűre pirul, a hús belül pedig omlósra sül.

Fotó: Kercsó Dorottya

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!