A toroskáposztából nem lehet kis adagot készíteni, de nem is érdemes, hiszen másnap még finomabb, mint frissen.
A toroskáposzta a székelykáposztához hasonló étel, de nem pirospaprikás, pörköltes alapból készül, hanem a bors és a fokhagyma adja meg a karakterét. Érdemes hozzá zsírosabb húsrészeket választani. Kevés fűszer kell hozzá, de azokkal ne spórolj!
Toroskáposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál bors
- 1.5 evőkanál zsír
- 1 nagy hagyma
- 1 teáskanál só
- Előkészítési idő: 20 perc
- Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
A húst kockázd fel. A hagymát vágd apróra, és olvasztott zsíron fonnyaszd üvegesre. Dobd rá a felkockázott húst, sózd, borsozd, add hozzá a felaprított fokhagymát. Először nagy lángon piríts rá kérget, majd vedd a hőt kicsire, és lefedve nagyjából fél óra alatt párold puhára. Általában elég levet ereszt, nem kell még plusz vizet önteni rá. Így sokkal finomabb is lesz.
Közben a káposztát szűrd le, ha túl savanyúnak találod, mosd át. Add a puha húshoz, és negyedóra alatt párold össze az egészet.
Tálald tejföllel, friss kenyérrel.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!