szaftos, tejszínes lasagne sok darált hússal: így készítve talán még jobb

Szaftos, tejszínes lasagne sok darált hússal: így készítve talán még jobb

Tejszínes szószban sülve is ellenállhatatlanul finom egytálétel a lasagne.

Nem csak paradicsomos szósszal készülhet a lasagne: tejszínes, sajtkrémes raguval, sok-sok darált hússal együtt sütve is mindenkinek ízleni fog. Hogy még karakteresebb legyen az íze, bacont is piríts a darált húshoz!

Tejszínes lasagne

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 9 lasagnelap
  • 3 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben csíkozd fel a bacont. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy perc múlva a bacont is, és pirítsd ropogósra. Amikor megsült, add hozzá a darált húst is. Sózd, borsozd, fűszerezd bazsalikommal és oregánóval, és kevergetve pirítsd fehéredésig. A megsült húshoz add hozzá a krémsajtot, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

Egy tepsi alját béleld ki lasagnelapokkal. Kanalazd rá a darált húsos ragu felét, szórd meg kevés reszelt sajttal, majd így folytasd a rétegzést. A tetején mártás legyen, amelyet még bőven szórj meg reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra sütés után vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 10-15 percig, amíg a sajt a tetején ropogós lesz.

A lasagne ezerféle módon készíthető el: sütőtökkel együtt hamisítatlan őszi-téli fogás.

Fotó: Kercsó Dorottya

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!