A színes orsótésztából készült, sok zöldséggel dúsított tésztasaláta jól behűtve az egyik legfinomabb hidegtálas csemege.
Akár vendégvárónak, akár egy gyors otthoni vacsora gyanánt készíted, a színes tésztasaláta egyszerre gyönyörű és nagyon finom. Készíts belőle dupla adagot, hogy másnap ebédre is jusson, hiszen ha áll egy kicsit, az csak jót tesz neki.
Tésztasaláta joghurtos öntettel
Hozzávalók
A salátához
- 40 dkg színes orsótészta
- 10 koktélparadicsom
- 2 kaliforniai paprika
- 1 kis lila hagyma
- 0.5 kígyóuborka
- 0.5 brokkoli
- só
A joghurtos öntethez
- 2.5 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál ecet vagy citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál bazsalikom
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál menta
- 0.25 mokkáskanál só
- 0.25 mokkáskanál cukor
- Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. A brokkolit szedd rózsáira, folyó víz alatt mosd meg, és kevés sós vízben tíz perc alatt párod puhára. A többi zöldséget – a koktélparadicsomot, a kaliforniai paprikát és az uborkát – szintén mosd meg, és vágd apróra. A hagymát hámozd meg és cikkezd fel. Tedd a tésztát egy tálba, és keverd el a zöldségekkel és a hagymával.
A joghurtos öntethez egy evőkanál ecetben vagy citromlében keverj oldódásig negyed mokkáskanál sót és ugyanennyi kristálycukrot. Kanalazd hozzá a joghurtot, önts bele az olívaolajat, és ízesítsd szárított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és mentával. Keverd a zöldséges tésztához, és tálalásig lefedve tartsd a hűtőben.
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!