Süsd ki a karfiolt és a brokkolit tepsiben, és fogd össze az egészet sűrű, tojásos-tejszínes szósszal!
A tepsiben sült, sajtos szósszal leöntött karfiol és brokkoli hús nélkül is eltelít. Mindkét zöldség tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezért érdemes gyakran készíteni őket. A tepsis fogást sok sűrű, tojásos-tejszínes szósz és reszelt sajt koronázza meg.
Tepsiben sült karfiol és brokkoli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg brokkoli
- 50 dkg karfiol
- 2 evőkanál tej
- 1 hagyma
- só
- olívaolaj
A szószhoz
- 10 dkg liszt
- 7 dkg reszelt sajt
- 5 tojás
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál currypor
- 1 kávéskanál kurkuma
- só
- frissen őrölt bors
- Előkészítési idő: 25 perc
- Elkészítési idő: 55 perc
Elkészítés:
A karfiolt és a brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg folyó víz alatt, és szeleteld fel őket nagyobb darabokra. Egy lábosban forralj vizet, tegyél bele két evőkanál tejet és egy kevés sót, majd ebben főzd elő két perc alatt a zöldségeket. A roppanós rózsákat egyengesd el egy tepsiben. Egy serpenyőben kevés olajon párold üvegesre a hagymát, és keverd a tepsiben várakozó zöldségekhez.
A szószhoz a tojásokat üsd egy tálba, és keverd el őket a sóval, a borssal, a kurkumával és a curryporral. Öntsd hozzá a habtejszínt és a lisztet, kézi habverővel keverd csomómentesre, és öntsd le vele a zöldségeket. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további tíz percig.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!