Igazi különlegesség ez a könnyű süti, amivel nem lehet betelni. Aki megkóstolja, biztos lesz benne, hogy túróval készült, pedig ez a hamis túrós egészen más összetevőtől lesz finom és krémes…
Mindenki ismeri ezt a klasszikus sütit, ami a családi ünnepek, lakodalmak elmaradhatatlan édessége volt. Az eredetileg túróval készült sütemény teteje ropogós, a közepe krémes és lágy, és akár túró nélkül is elkészítheted, hiszen ez a hamis túrós majdnem teljesen olyan, mint az eredeti. Sőt: vannak, akik szerint még finomabb is! Érdemes elkészíteni, hiszen mennyei íze van, ebből biztosan nem marad másnapra. Mutatjuk a receptet!
Hamis túrós sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5 tojássárgája
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 csapott ek cukor
- 5 dl tej
- 40 dkg tejföl
- 5 tojásfehérje
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- Morzsold el a margarint a sütőporral és a liszttel, add hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a sót. Alaposan dolgozd össze, majd oszd el 2/3 – 1/3 részre.
- Nyomkodd egy tepsibe a nagyobb adag tésztát, majd készítsd el a krémet.
- Keverd csomómentesre a pudingot a cukorral és a tejjel, főzd sűrűre, és még forrón keverd hozzá a tejfölt. Tedd bele a reszelt citromhéjat is.
- Verj kemény habot a fehérjéből, és óvatosan forgasd a krémhez.
- Öntsd a krémet a tésztára, majd reszeld a tetejére a kisebb adag tésztát, vagy vékonyra kinyújtva fedd be vele.
- 180 fokon, előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Fotó: mindmegette.hu
Forrás: Ripost / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!