Egylábasos paradicsomos-csirkés tészta: minden hozzávaló a szószban puhul

Az egylábasos paradicsomos-csirkés tészta különlegessége, hogy a tészta nem külön vízben, hanem a szaftban fő puhára. Az egylábasos paradicsomos-csirkés tészta azért annyira finom, mert a tészta a szaftban fő, így teljesen átveszi annak fűszeres ízét. Ha szereted a csípőset, mindenképpen tegyél hozzá chilit is. Néhány kanál mascarpone csak még selymesebbé teszi az ínycsiklandó mártást. Egylábasos […]

Csirkés, brokkolis Alfredo-tészta: a fokhagymás, tejszínes szósztól olyan finom

Ezt a tésztát maradék csirkemellből is elkészítheted. A szósz selymes lesz, a brokkolitól pedig még izgalmasabb. Bár a chicken Alfredo-tészta olasznak tűnik, az amerikaiak népszerű étele. Elsősorban fettuccine vagy linguine tésztával kerül az asztalra. Az egész fogást fél óra alatt összedobhatod, hisz amíg a tészta megfő, a brokkoli és a szósz is elkészül. Ha teheted, […]

Indiai zöldséges curry kókusztejjel: így készül a híres korma

Az indiai zöldséges curry, vagyis a korma kókusztejjel készítve teljesen vegán fogás. A szaftos, zöldséges indiai curryt, vagyis a kormát vegán módra, kókusztejjel és tofukockákkal is elkészítheted. A konzervkókusztej a legfinomabb, az ugyanis sűrűbb és édesebb, mint a tejes dobozban árult változat. A tofu kellemes, füstös ízt kölcsönöz neki. Indiai zöldséges korma Hozzávalók 40 dkg […]

Ropogós csirkecomb majorannás pácban: libazsírral sütve még finomabb

Nagyon finom lesz a sült csirkecomb, ha elkészítés előtt majoránnás pácban pihenteted. A csirkecombhoz nagyon jól mennek a különböző zöldfűszerek, így a majoránnás páccal sem lőhetsz mellé. Ha nem diétázol, kend meg a combokat sütés előtt libazsírral, ami így különlegesen finom ízt ad neki. Ha van otthon friss rozmaringod, azt is dobd mellé a tepsibe. […]

Fokhagymás, citromos csirkeszárnyak sütőben sütve: chilivel megszórva még finomabb

Készítsd el a sült csirkeszárnyakat fokhagymás, citromos pácban! Fokhagymás-citromos pácban sütve mennyei a ropogós sült csirkeszárny. Ha szereted az erőset, mindenképpen szórd meg egy kevés chilivel is. A csirkeszárnyak falatozásakor nyugodtan félreteheted a kést és a villát, és a kezedbe véve fogyaszthatod őket. Fokhagymás-citromos csirkeszárnyak Hozzávalók 4 személyre 1 kg csirkeszárny 4 gerezd fokhagyma 1.5 […]

Melengető olasz bableves rengeteg tésztával: zöldfűszerekkel feldobva az igazi

Az olasz bableves a belefőzött rengeteg tésztának köszönhetően olyan sűrű. Ha konzervbabot használsz hozzá, a főzési idő is sokkal rövidebb lesz. Egy jó fűszeres olasz bableves télen-nyáron jólesik. Használhatsz hozzá szárazbabot is, ebben az esetben előző este áztasd be. Ne spórold ki a levesből a tésztát sem, hiszen ettől lesz igazán sűrű és laktató. Olasz […]

A tökéletes sült gesztenye titka: otthon is finomat készíthetsz

Ha ezzel a módszerrel készíted a sült gesztenyét, neked is tökéletes lesz. A tökéletes sült gesztenye készítése nem különösebben bonyolult, csak néhány alapszabályt kell észben tartani hozzá. Csak minőségi gesztenyét vásárolj, ami nem zörög a kezedben. A megvásárolt szemeket legfeljebb egy hétig tárold a hűtőben, utána kiszáradnak, és már nem lesznek finomak. Sült gesztenye készítése […]

Szaftos egyben sült fasírt amerikai módra: kétféle darált húsból készül

Az amerikai egyben sült fasírtba sertés és marha is kerül, a külsejét pedig ketchuppal szokták bevonni. Az amerikai egyben sült fasírt emlékeztet a mi Stefánia-vagdaltunkra, de nincs tojás a közepén, viszont belülre és kívülre egyaránt jut a paradicsom valamilyen formájából. Használj hozzá fele-fele arányban sertés- és marhahúst, így lesz a legizgalmasabb az íze. Amerikai egyben […]

Trükkös finomság: Így lesz isteni az almás süti

Fantasztikus ez az almás süti, lágy, krémes és gyorsan elkészítheted. Csodás ízeit az egész család imádni fogja. Ennek az almás sütinek párja nincs! Az alma savanykás íze a vaníliás tésztával ínycsiklandó. Mutatjuk az egyszerű receptet: Almás-vaníliás sütemény Hozzávalók: 3 db alma 160 g cukor 2 csomag vaníliás cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 250 g vaj […]

Sertéspörkölt sörben főzve, sűrű szafttal: az illata és az íze is mennyei

Még finomabb lesz a sertéspörkölt, ha sörös szaftban főzöd ki. Dobd fel a megszokott sertéspörköltet sörrel! A barna változat íze karakteresebb, mint a világosé, így az ízlésedtől függ, melyiket használod. Krumplival, tésztával vagy friss kenyérrel tálalva fejedelmi ebéd válhat belőle. Sörös sertéspörkölt Hozzávalók 4 személyre 60 dkg sertéscomb 3 dl sör 2 gerezd fokhagyma 1 […]

Exit mobile version