Őrület, de ezeket a kajákat is bepanírozza a magyar

Ha eddig azt hitted, csupáncsak vicc, hogy mindent be lehet panírozni, akkor tévedtél! Egy internetes csoportban olyan rántott ételeket osztottak meg magyar háziasszonyok, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Mutatjuk a legmeredekebb ötleteket, amik valamiért mégis működnek. Mint mindennek, így a panírozásnak is megvan a maga története: ezt a konyhai eljárást már az ókori […]

Omlósra sült, mustáros sertésmáj: egyszerű hozzávalókból készül, mégis mennyei

A mustáros sertésmáj sok hagymával és zsírral készül, és nagyon hamar megfő. Az omlós, mustáros sertésmáj vasban gazdag és hamar elkészülő vacsora. Érdemes sok hagymát tenni alá, így lesz igazán szaftos. A májnak nem kell hosszú idő a serpenyőben, vigyázz, ki ne száradjon. Mustáros sertésmáj Hozzávalók 3 személyre 50 dkg sertésmáj 15 dkg sertézsír 3 […]

Ropogós tócsni nógrádi módra: így fűszerezd, hogy a legfinomabb legyen

A nógrádi tócsniba tejföl és szerecsendió is kerül, így lesz tökéletes állagú a tésztája. Szaftos húsok mellé nem is kell finomabb köret, mint egy ropogós nógrádi tócsni. A tésztáját tejföl dúsítja, és egy kevés szerecsendió adja neki a plusz csavart. A reszelt krumplival gyorsan dolgozz, mert ha sokáig áll a levegőn, megfeketedik. Nógrádi tócsni Hozzávalók […]

Felejtsd el a paradicsomot: ez az olaszok új kedvence

A mediterrán világ egyik nagy csodája a citrom, amivel most egy különleges receptet ismerhetsz meg. Ínyenceknek kötelező! Egy kis friss ízre vágysz? Az olaszok nemcsak a paradicsomos spagettik elkészítésében profik, imádják a citromos, chilis, gyors és könnyű ebédet is. Nagy kedvencük természetesen a parmezán sem maradhat le erről a könnyedén elegáns tésztáról. Ezt a receptet […]

Rakott zöldségek sok-sok darált hússal: tejfölös-sajtos réteg olvad a tetejére

Ha van otthon egy zacskó mirelit zöldségkeveréked, pillanatok alatt összedobhatod a darált húsos rakott zöldségeket. A darált húsos rakott zöldségkeverék a sietős esték megmentője lehet. A fagyasztott zöldség mixet felhasználhatod levesekbe, salátákba, vagy egy ilyen kiadós egytálételhez. Rétegezd krumplival, és így valóban teljes értékű vacsorát tehetsz az asztalra. Rakott zöldségek darált hússal Hozzávalók 4 személyre […]

A legjobb kaják, amiknek jót tesz, ha bort öntesz bele

A világ minden táján sokan kedvelik a jó bort. Ezek a receptek neked is szólnak, ha nem csak kortyolni szereted ezt a nedűt. Sokan azt gondolják, főzni bármilyen megmaradt vagy olcsó borral a legjobb, de azért ez nem teljesen igaz. A megfelelő aroma és minőség egy jó ételhez is elengedhetetlen és egyáltalán nem mindegy, milyen […]

Szaftos, kiadós toroskáposzta: akár le is fagyaszthatod a maradékot

A toroskáposztából nem lehet kis adagot készíteni, de nem is érdemes, hiszen másnap még finomabb, mint frissen. A toroskáposzta a székelykáposztához hasonló étel, de nem pirospaprikás, pörköltes alapból készül, hanem a bors és a fokhagyma adja meg a karakterét. Érdemes hozzá zsírosabb húsrészeket választani. Kevés fűszer kell hozzá, de azokkal ne spórolj! Toroskáposzta Hozzávalók 4 […]

Szaftos, sült csirkemell sajttal és paradicsommal készítve: finom puha lesz a hús

A sajtos-paradicsomos sült csirkemellel nem sok munka van, mégis szinte mindenki szereti. Készítsd el a csirkemellet sajttal és paradicsommal együtt sütve! Hogy milyen sajtot választasz hozzá, rajtad múlik: ha szereted a karakteresebb ízeket, válassz cheddart, ha inkább az a szempont, hogy kalóriaszegény legyen, a sovány mozzarella az ideális megoldás. Sajtos-paradicsomos csirkemell Hozzávalók 4 személyre 60 […]

Régimódi krumplis csusza házi tésztából: kolbászzsíron sütve az igazi

Házi tésztából készítve, kolbászzsíron kisütve fejedelmi ebéd lehet a krumplis csusza. A krumplis csusza az az étel, amit ha van időd, mindenképpen házi tésztából készíts, mert összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a bolti változat. Tálald sült kolbásszal, aminek a zsírját is használd fel. Krumplis csusza kolbászzsíron Hozzávalók 4 személyre 40 dkg liszt 4 krumpli 4 tojás 4 […]

Alufóliában sült krumpli sonkával töltve: sajtos-tejfölös krémmel fantasztikus

Különösen finom lesz a héjában sült krumpli, ha először alufóliába tekerve puhítod meg. Tekerd a héjában sült krumplit alufóliába, süsd elő, majd töltsd meg ropogós sonkával és sajtos-tejfölös krémmel! Ezzel a módszerrel még sokkal finomabb lesz, mintha vízben főznéd meg a burgonyákat. Választhatsz hozzá bacont vagy vékonyra szeletelt olasz sonkát. Alufóliában sült töltött krumpli Hozzávalók […]

Exit mobile version