Szaftos, vegán fasírt, amiből nem hiányzik a hús: így készítve az emésztésnek is jót tesz

A ropogós vegán fasírtba sárgarépa és cukkini kerül, az egészet pedig zabpehelyliszt tartja össze. Ez a szaftos, ropogós fasírt nem csupán egészséges, de teljesen vegán is, ugyanis tojás sem kerül bele. Tartalmaz sokféle fűszert, az egészet pedig zabpehelyliszt fogja össze, ami az emésztésre is kedvező hatást gyakorol. Vegán fasírt Hozzávalók 4 személyre 15 dkg zabpehelyliszt 2 […]

Remegős joghurtos süti 3 hozzávalóból: se liszt, se cukor nincs benne

Ebbe a fantasztikus joghurtos sütibe mindössze három hozzávaló szükséges, és pillanatok alatt elkészül. Ez a három hozzávalós joghurttorta cukor nélkül készítve is elképesztően finom. Liszt helyett kukoricakeményítő kerül a tésztájába, így gluténmentes is. Nézz utána, hogy mi mindenre használhatod még a háztartásban a kukoricakeményítőt! 3 hozzávalós joghurttorta Hozzávalók 8 szelethez 40 dkg görög joghurt 4 […]

Mennyei meggyes-mákos rétes: bolti lapokból gyorsan, egyszerűen

Megunhatatlan meggyes rétes, vékony lapjai között bőséges töltelék bújik meg. Sokkal egyszerűbb dolgunk van, mint nagyanyáinknak volt, hiszen bolti lapból is isteni rétest készíthetünk. Így nem megy el a sütikészítéssel a fél délelőtt. A mákos töltelék még csábítóbb savanykás meggyel megbolondítva. Nem lesz száraz, ha a mákot tejjel kevered össze. Meggyes-mákos rétes Hozzávalók 8 db […]

Bugaci vegyes pörkölt sertésből és marhából: így lesz igazán sűrű a szaftja

A bugaci vegyes pörkölt füstölt szalonnás alapon, kétféle húsból készül. A bugaci vegyes pörkölt sokáig rotyog a tűzhelyen, de bőven megéri várni rá. Ha jó idő van, érdemes bográcsban főzni, de a konyhában, fazékban is nagyon finom lesz. Jól megy hozzá a krumpli, a friss kenyér és a házi savanyúság. Bugaci vegyes pörkölt Hozzávalók 6 […]

Régimódi káposztás haluska: a ropogós szalonnának köszönhetően finom és szaftos

Nem csak a tejfölös-túrós haluska, vagyis sztrapacska finom, próbáld ki káposztával, szalonnával is! Bár a szlovákok egyszerű étele, a haluska ránézésre nagyon hasonlít a nokedlire, mégsem ugyanaz. A tésztájába ugyanis krumpli is kerül. Mivel gyorsan összedobható, hétköznap este is elkészítheted. Savanyú káposztával, pirított szalonnával megbolondítva, a zsírjával meglocsolva isteni és laktató. Káposztás haluska Hozzávalók 1 […]

Tuti recept: cukkinis dödölle bormártással

Gondolta volna, hogy a cukkini is szereti a bort? Jönnek a melegebb napok, jól fog esni egy könnyedebb vacsora, igaz? A recepttar.hu segítségével most adunk egy ötletet. Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma 2 cukkini 2 nagy tojás 4 ek. liszt 2 dl olaj a sütéshez 10 dkg füstölt sajt A bormártáshoz: 2 dl száraz […]

Sült csirkecomb fehérborral: mutatjuk a legfinomabb szaft titkát

A fehérborban sült csirkecombbal kevés a munka, a végeredménytől pedig garantáltan megnyalod mind a tíz ujjad. Ha fehérborban sütöd ki a csirkecombot, kevés munkával tehetsz le nagyon finom vacsorát az asztalra. A sült csirkecombnak a lelke a fűszervaj, amit kedved szerint ízesíthetsz különböző zöldfűszerekkel. A csirkecombot kirántani is érdemes: olvasd el, mi a titka a […]

A váratlan bor óriás bukása

Magyarként a bor mindig is közel állt a néplélekhez, ráadásul okkal. Ugyan termelésben nem tudjuk felvenni a versenyt a nálunk nagyobb országokkal, minőségben biztosan. Sőt, ha visszatekintünk (meg is fogjuk tenni) az szovjet únióban eltöltött évtizedek elé, olyan egyedi szőlőfajtáink voltak amiket csak óriási munkával lehet újra feléleszteni (kösz kommunizmus). Szerencsére vannak akik ezt a […]

Baconnel sült, puha kelbimbó: isteni télvégi köret

A kelbimbó és a bacon párosításából isteni finom sült köret készülhet. A hűvösebb időszakban is sokféle zöldségből készíthetsz finomságokat: a baconnel sült kelbimbó egészséges, tápláló és izgalmas köret krumpli vagy rizs helyett. A füstös, sós bacont rendkívül változatosan használhatod fel: nézd meg, mennyi különböző ételt dobhatsz fel vele! Baconnel sült kelbimbó Hozzávalók 4 személyre 50 dkg […]

Zöld kenyér az új őrület, finom és egészséges!

Nem kell lemondanod a jól megszokott szendvicsedről. Mindenkit elkápráztatsz majd a könnyen elkészíthető, egészséges zöld alappal. Ha diétázol sem kell lemondani a kenyérről. Továbbra is el tudod készíteni a szendvicseidet, megmutatjuk a legegyszerűbb megoldást, amivel helyettesítheted a jól megszokott kenyeret, ráadásul nem hizlal és egészséges. Észre sem veszed és nagyon hamar lemennek rólad a kilók, […]

Exit mobile version