Tizenkét továbbjutó a Magyarország étele 2023. szakácsversenyen
Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étele 2023. szakácsverseny elődöntőjének eredményhirdetésén szombaton Felcsúton. Az elődöntőt holtversenyben nyerte a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével és a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata Bíbor hajnal névre hallgató ételsorával. Magyarország étele szakácsverseny […]
Színes tésztasaláta sok zöldséggel és joghurtos öntettel: minél tovább áll, annál finomabb
A színes orsótésztából készült, sok zöldséggel dúsított tésztasaláta jól behűtve az egyik legfinomabb hidegtálas csemege. Akár vendégvárónak, akár egy gyors otthoni vacsora gyanánt készíted, a színes tésztasaláta egyszerre gyönyörű és nagyon finom. Készíts belőle dupla adagot, hogy másnap ebédre is jusson, hiszen ha áll egy kicsit, az csak jót tesz neki. Tésztasaláta joghurtos öntettel Hozzávalók […]
Fűszeres karfiol sütőben sütve: egészséges, szénhidrátszegény köret
A sütőben sült karfiol pikáns ízesítéssel készül, és mindenki rajongani fog érte. Egészséges és laktató köret a sütőben sült karfiol, így ideális lehet a rizs vagy a krumpli helyettesítésére. Ezt a változatot először fűszeres joghurtban kell megmártani, és utána elhelyezni a tepsiben. Hozzávalók 4 személyre 4 dl görög joghurt 1 fej karfiol 1 gerezd fokhagyma […]
Kiadós szlovén bableves krumplival és savanyú káposztával: így készül a híres jota
A sűrű szlovén bableves, vagyis a jota kolbásszal, krumplival és savanyú káposztával együtt fő. A szlovén bableves, vagyis a jota igazi kiadós fogás, ami után másodikra már nem is lesz szükség. A bab, a kolbász, a krumpli és a savanyú káposzta mennyei egyveleget alkotnak együtt. Tálald ropogós, friss kenyérrel. Szlovén bableves (jota) Hozzávalók 4 személyre […]
Gyors és egyszerű tejszínes sajtkrémleves: olvasztott vaj az alapja
Akkor a legfinomabb a sajtkrémleves, ha jó sűrűre főzöd, először vajas alapon futtatod meg hozzá a lisztet. A vajas sajtkrémleves tényleg nem egy bonyolult fogás. Használj hozzá minél többféle sajtot, amilyeneket szeretsz. Levesbetétként érdemes házi krutont készíteni mellé. Sajtkrémleves vajas alappal Hozzávalók 4 személyre A leveshez 25 dkg reszelt sajt (többféle) 8 dkg vaj 2 […]
Téli zöldségleves karfiollal és kelbimbóval: sűrű, kiadós és nagyon egészséges
Karfiolból, kelbimbóból és répából isteni finom és vitamindús téli zöldséglevest dobhatsz össze. Télen is ehetsz fantasztikus zöldséglevest. Karfiollal, kelbimbóval, répával és krumplival sűrű, laktató és nagyon egészséges lesz. Ha tartasz otthon zöldségalaplevet a mélyhűtőben, még jobban ki fognak jönni az ízei. Téli zöldségleves karfiollal, kelbimbóval Hozzávalók 4 személyre 10 dkg kelbimbó 2 gerezd fokhagyma 2 […]
Bronzérmes lett a magyar csapat a gasztronómiai világdöntőn
Ez az eddigi legjobb szereplésünk a Bocuse d’Oron. Bronzérmes lett a magyar csapat a világ legrangosabb szakácsversenyén, amelyen ez volt hazánk eddigi legjobb eredménye. A világdöntőt idén Dánia nyerte, míg a második helyen Norvégia végzett, a magyar csapat viszont abszolút elégedett lehet a harmadik hellyel, hiszen 24 nemzet közül kerülhetett fel a dobogóra. A magyar […]
Sertéspörkölt krumplival és zöldborsóval egybesütve: a nagyi receptje ma is jól működik
A szaftos sertéspörkölt krumplival és zöldborsóval egybesütve a gyerekeknek is ízleni szokott. Budapest módra készült egytálnak is nevezik a krumplival és zöldborsóval együtt sütött sertéspörköltet, amely egyszerű hozzávalóival és házias ízvilágával ejt rabul. Nem egy villámebédről van szó, mert a húsnak sok idő kell, hogy megpuhuljon, de az idő nagy részében nem kell mellette állni. Sertéspörkölt […]
Pihe-puha gesztenyés kiflik zsírral gyúrva: villámgyorsan elkészülnek a sütőben
A mennyei gesztenyés kifli tésztája akkor lesz a legfinomabb, ha vaj vagy margarin helyett zsírral gyúrod össze. Gesztenyés kiflik Hozzávalók 16 darabhoz A tésztához 30 dkg liszt 10 dkg zsír 3 tojás 2 evőkanál tejföl A töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza 1 evőkanál porcukor 1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma) A tetejére 1 tojássárgája 1 […]
Rizzsel és gombával megrakott savanyú káposzta: vegetáriánus változatban is fantasztikus
A rakott káposzta vegetáriánus változatban, gombával is mennyei és nagyon laktató. A rakott káposzta gombával megrakva komplett vegetáriánus ebéd. Friss kenyérrel tunkolva a legfinomabb, de anélkül is elképesztően kiadós. Aki semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt, a tejfölt is lecserélheti valamilyen növényi alternatívára. Vegetáriánus rakott káposzta gombával Hozzávalók 4 személyre 50 dkg savanyú káposzta 25 […]