Mi baj a rizzsel?

Pár napja egy családi beszélgetés során, felmerült a rizs veszélyes mivolta. Jómagam először elképzeltem egy tömegbalesetet, ahol az ártatlanok több tonna rizs áldozatául esnek. Azonban gyorsan kiderült számomra, hogy nem erről van szó, hanem táplálkozástanilag vizsgált hatásairól. Ahhoz már hozzászokhattuk, hogy időszakosan felmerül egy-egy élelmiszerrel kapcsolatban, hogy amit egészségesnek hittünk, az valójában nem az. Gondoljunk […]

Sűrű mediterrán marhahúsleves: megáll benne a kanál

A mediterrán marhahúslevesben minden benne van, ami szem-szájnak ingere. A mediterrán marhahúsleves a belefőzött sok-sok zöldségnek köszönhetően annyira sűrű és kiadós, hogy legfeljebb csak valamilyen könnyebb második fogást fogsz már kívánni utána. A marhahús elég hosszú főzési időt igényel, ezért a zöldségeket csak félidőben add hozzá. Mediterrán marhahúsleves Hozzávalók 4 személyre 50 dkg marhalábszár 25 […]

Szaftos sertéskaraj, selymes tejszínes mártással: mozsárban törd hozzá össze a fűszereket

A sült sertéskarajhoz nagyon jól megy a tejszínes borsmártás, amelyet színes borsból te is könnyen elkészíthetsz. A borsmártás pikáns és isteni kísérője lehet a szaftos sült sertéskarajnak. A tökéletes eredmény érdekében színes borsot használj hozzá, amit mozsárban törj durvára. A hús akkor lesz a legfinomabb, ha először kérget kapatsz rá, utána pedig puhára párolod. Sertéskaraj […]

Trükkös túrós süti túró nélkül: isteni finom és sosem mondanád meg, miből van

Igazi különlegesség ez a könnyű süti, amivel nem lehet betelni. Aki megkóstolja, biztos lesz benne, hogy túróval készült, pedig ez a hamis túrós egészen más összetevőtől lesz finom és krémes… Mindenki ismeri ezt a klasszikus sütit, ami a családi ünnepek, lakodalmak elmaradhatatlan édessége volt. Az eredetileg túróval készült sütemény teteje ropogós, a közepe krémes és […]

Paradicsomos csirkével töltött tészta sok sajttal: a canelloni hamar készen van, és isteni

A vastag, tölteni való tészta, a canelloni csirkés-paradicsomos ízesítéssel fantasztikus. Ha még nem tetted, próbáld ki a canelloni nevű vastag tésztát! Töltsd meg csirkés, paradicsomos szósszal, a tetejére pedig simíts lágy, sajtos keveréket. Nem lesz vele sok munka, és mindenkit le fog venni a lábáról. Csirkés-paradicsomos canelloni Hozzávalók 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv 30 dkg csirkemellfilé 15 […]

Tepsiben sült kelbimbó sok tejföllel és sajttal: hús nélkül jóllaksz tőle

A krémes, tepsis kelbimbó hús nélkül is teljes értékű fogás. A tepsis kelbimbó sok-sok sajttal és tejföllel tökéletes választás arra az esetre, ha ma nem kívánod a húsos fogásokat, de mégis jól szeretnél lakni. A kelbimbót azok is szeretni szokták, akik a kelkáposztáért nincsenek oda, mert hasonló, de kevésbé erőteljes az íze. Figyelj oda arra, […]

Így készül a kefires fánk: ennél gyorsabb recept nincs

A kefires fánk elkészítése egyszerűbb, mint hinnéd. És ezt a finomságot mindenki szereti! Ha vendégeket vársz, ez a gyors süti a legjobb választás! A fánkból soha nem elég! Ennek a farsangi csemegének pedig senki sem tud ellenállni.  Újításképpen most kefírrel készül ez a csoda, íme a szuper recept: Hozzávalók: 2 doboz kefir 2 db tojás […]

Egy magyar cukrászcsapat fagylaltokkal jutott el a világversenyig

A magyar csapat az „Erdő és mező virágai” témát választotta fagylaltkülönlegességei inspirációjának, desszertjeivel a harmadik helyezést érte el a rangos versenyen. A Fagylalt Európa Bajnokság a Gelato World Cup világverseny európai döntője, mely a kézműves fagylaltra épül. A verseny missziója a fagylalt szeretetének, kultúrájának és a nemzetek közötti gasztronómiai összefogásnak a terjesztése – derül ki […]

Hó végi hagymás rakott krumpli: olcsó és mégis laktató

A hagymás rakott krumpli sok tejföllel nyakon öntve olcsó és tápláló ebéd. Kevés pénzből is főzhetsz kiadósat. A hagymás rakott krumplihoz nem kell sok hozzávaló, mégis kiadós és nagyon finom. Fűszerezd bátran: jól megy hozzá a színes bors és a füstölt pirospaprika. Olcsó hagymás rakott krumpli Hozzávalók 4 személyre 80 dkg krumpli 45 dkg tejföl […]

Gombás-paradicsomos csiga villámgyorsan: leveles tésztából pillanatok alatt kész

A gombás-paradicsomos sós csigát leveles tésztából pillanatok alatt összeállíthatod. Ha fagyasztott tésztát használsz, felhasználás előtt egy nappal vedd ki a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten olvaszd ki. Ha van kedved, akár házilag is elkészítheted a leveles tésztát. Gombás-paradicsomos sós csiga Hozzávalók 4 személyre 25 dkg gomba 7 dkg sűrített paradicsom (1 kis doboz) 1 csomag leveles tészta […]

Exit mobile version