Mit lehet főzni ezer forintból? Mutatjuk a legjobb recepteket

Minden élelmiszernek brutálisan felment az ára, így a spórolás igencsak nehéz. Ennek ellenére léteznek még ezer forintos receptek: mutatjuk, hogyan lehet ennyi pénzből kihozni egy ebédet vagy vacsorát két főre! A legjobban a konyhában lehet spórolni, ám most már annyira felmentek az árak, hogy az ember sarokba szorítva érzi magát. Némi leleménnyel azonban még mindig […]

Szaftos, tejszínes lasagne sok darált hússal: így készítve talán még jobb

Tejszínes szószban sülve is ellenállhatatlanul finom egytálétel a lasagne. Nem csak paradicsomos szósszal készülhet a lasagne: tejszínes, sajtkrémes raguval, sok-sok darált hússal együtt sütve is mindenkinek ízleni fog. Hogy még karakteresebb legyen az íze, bacont is piríts a darált húshoz! Tejszínes lasagne Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús 10 dkg tömlős krémsajt 10 dkg […]

Megunhatatlan csirkepaprikás sok tejföllel: így lesz sűrű és csomómentes a szaft

A magyar konyha egyik nagy kedvence a csirkepaprikás, amit egyszerű elkészíteni, mégis néhány dologra fontos odafigyelni a tökéletes eredményért. A csirkepaprikásban minden benne van, amiért a magyar konyhát szeretjük: sok hagyma, pirospaprika, paprika és tejföl. Már a 19. századi étlapokon is megtalálható volt. Abban különbözik a csirkepörkölttől, hogy tejföl is kerül bele. A sűrű szaftos […]

Extra krémes sajtos tészta háromféle sajtból: hús nélkül is jóllaksz tőle

A krémes háromsajtos tészta annyira laktató, hogy már egy tányér teljesen eltelít belőle. A krémes fogások szerelmesei imádni fogják a háromsajtos tésztát, amelynek a karakterét a különböző típusok mennyei harmóniája adja meg. Ebbe a változatba gorgonzola, trappista és mozzarella kerül, de egy kevés füstölt sajt is nagyon jól áll neki. Miután összedobtad, told a sütőbe, […]

Szódabikarbónát hintett a húsra a sütés előtt: mióta megmutatta, csak így csinálom!

Szódabikarbónát hintett a húsra a sütés előtt: mióta megmutatta, csak így csinálom! Egyértelmű, hogy a hús akkor a legjobb, ha lágy és ízletes. Az alábbiakban egy ezzel kapcsolatos trükköt osztunk meg, amely nagyon hatékony eredményeket ad olcsón és viszonylag kevés idő ráfordításával. Függetlenül attól, hogy milyen húst választottunk elkészítés céljából, legyen szó csirkecombról vagy marhahús […]

3 aranyszabály lencsefőzelékhez, lehet, hogy ezt nem tudtad

Az újévi lencse nemcsak szerencsét hoz, hanem nagyon ízletes is. De mi a titka annak, hogy tökéletes legyen? Megtudhatod. Ha betartasz néhány aranyszabályt, akkor az újévi lencse szuper ízletes lesz, és meghozza a szerencsédet. Egyik fő fortélya az, hogy a lencsét a piacon vásárolod meg kimérve, nem az előre csomagoltad. Második szabály az, hogy ne […]

Itt vannak a hazai sztárok legtutibb karácsonyi receptjei

Szereplések ide vagy oda, a sztárok is ragaszkodnak ahhoz, hogy karácsonykor ők süssenek-főzzenek szeretteikre. Bangó Marika, Barta Sylvia, Marcellina és Berki Mazsi is mesélt a Ripost-nak arról, hogyan készülnek a karácsonyra. Borleves, csokitorta, bélszín, jobbnál-jobb falatok lesznek a hírességek asztalán. „Nem használok mérleget sütésnél-főzésnél, mindent érzésre mérek ki” – ezt Bangó Marika mondta a Ripost-nak. […]

Mákosguba torta lesz a karácsony sztárja

Fantasztikus tortát készíthetsz az ünnepekre , ezt te sem hagyhatod ki idén! A mákosguba torta mennyei ízű desszert, karácsonykor az egyik nagy kedvenc. Bár több lépésből áll elkészíteni, valahogy mégsem bonyolult. Fantasztikusan díszíti az ünnepi asztalt, és mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját. Íme, a recept! Mákosguba torta Hozzávalók: 8 db kifli 1 l […]

Így helyettesítsd a drága tejfölt az ételekben: feleannyiból megúszod

A főzés egyik legfontosabb alapanyaga, de egyre drágábban lehet kapni a boltban. Ha szeretnél spórolni, mutatjuk, mit érdemes használni tejföl helyett; az étel is isteni lesz, és a pénztárcád is hálás lesz érte! Egyre drágábbak a tejtermékek, és ez alól a tejföl sem kivétel; ami azért nagyon bosszantó, mert rengeteg ételbe nélkülözhetetlen. Szerencsére van alternatíva, […]

„67 éves vagyok, elmondhatom, hogy az életem felét ebben a bádogházikóban töltöttem” – Az utolsó interjú Bábel Istvánnal, aki forró olajba szeletelt fokhagymával csalogatta be első vendégeit

Elhunyt Bábel István, az óriási rántott szeleteiről ismert, legendás rákoscsabai falatozó, a Pléh Csárda tulajdonosa. Bábel Istvánnal idén februárban készítettünk interjút, s most ennek felidézésével emlékezünk a híres vendéglősre. 2022. február 20.: Ennyi rántott szelet nem is létezik! Az alapítás óta eltelt 34 év alatt, hozzávetőlegesen 2 millió, egyenként legalább egykilós rántott szeletet készített Bábel […]

Exit mobile version